• 22.02.2023
  • Yorumlar (0)

Robotik kodlama çocukların zihinlerinin gelişmesi ve analitik düşünebilme yetenekleri kazanabilmesi için oldukça etkilidir.

Özellikle 21. Yüzyıl dijital çağda teknoloji ile doğru şekilde tanışan çocukların gelecekte teknolojiyi tüketen değil teknoloji ile üreten bireyle olması kaçınılmazdır. Ailelere de bu konuda önemli görevler düşmektedir. Gündelik hayatımızın bir parçası olan telefon, tablet, bilgisayar artık çocuklarında yaşamlarına girmiştir. Çocukların hayatından teknolojiyi tamamen çıkarmak yerine kontrollü ve süreli olarak çocuklara belirli zamanlarda verilmelidir. Robotik kodlama teknolojiyi doğru kullanımda neler yapabileceklerini çocuklara aşılamaktadır.  Okul öncesinde robotik kodlama burada devreye girmektedir. Çocukların Robotik kodlama sayesinde problem çözme becerisi gelişip, basit makinelerin çalışma mantıklarını ve sıralı işlemler becerilerini kazandırtmaktadır.

Yorumlar (0)

Yorum Yazın

Anaokulundan Üniversiteye

Yılların Tecrübesi,Disiplin ve Sevgiyle..