• 06.01.2023
  • Yorumlar (0)

Eğitim insanlık tarihi boyunca her dönem önemini korumuştur. Yaşamsal olarak gerekli bilgi ve becerileri bize kazandırmış toplum içinde belli bir yaşam düzenin idare ettirmek üzere teknik bilgilerin sağlanması açısından çok yönlü bir araç olmuştur. Tarihsel sürece bakıldığında teknolojik ve toplumsal yaşanan her değişiklik eğitim alanında etkilemektedir. 

Eğitime ilk geçiş süreci deneme yanılma yöntemi ile sağlanır ve bilgi edinilirken daha sonrasında teorik ve uygulama şeklinde iki aşamayı kapsayan farklı eğitim şekilleri ortaya çıkmış günümüzde ise çok farklı eğitim tekniklerinin bir arada kullanıldığı sürece geçilmiştir. Hali hazırda eğitim denildiğinde akıllara okul ve sınıf ortamı gelse de artık sıklıkla yaygın bir şekilde kullanılan eğitim sistemlerinden biri de online eğitimlerdir.

Online Eğitim Ne Demek?

Online eğitim uzaktan eğitim programları adıyla anılmaktadır. Online eğitimlerin en önemli avantajlarından bir tanesi zaman ve mekâna bağımsız şekilde ilerler. Farklı birçok pozisyonda görev alan kişiler ortak bir eğitim paydası altında bulunarak istedikleri an eğitimlerine devam edebilme şansı yakalayabilir. 

Kişiler çalışma ve yaşam şartlarından dolayı her zaman örgün eğitim sistemlerine devam edemeyebilir. Bu nedenle yola çıkan çeşitli ilgi alanlarında hizmet veren yetkin hocalarla birlikte ders alınabilen online eğitim siteleri vardır. Bu kurslardan özel onaylı katılım belgeleri alınabilir. Online eğitimlerde sertifikalar online eğitim süreci sonunda katılımcılara verilmektedir.

Online Eğitim Kişiye Ne Sağlar?

Öğrenmek istenilen eğitim alınırken aynı zamanda bir işte çalışabilir veya istediğiniz bir sosyal aktiviteyi gerçekleştirebilirsiniz. Uzaktan ve istenildiği an eğitim alınması kişinin zamanını daha pratik, verimli ve çok yönlü kullanmasını sağlar. Her birey önce kendinden sorumludur. İnternet kullanımının artması özellikle gençlerin büyük çoğunluğunun internet başında vakit geçirmesine neden olmaktadır.

Dünya genelinde yapılan tüm araştırmalar kişinin kendini geliştirmesi amaçlı şekilde internetin kullanılması ve topluma fayda sağlaması yönündedir. Sosyal medya platformlarında boşa vakit harcamak yerine ilgi alanı içerisinde kendine fayda sağlayacak eğitimlerle internete ayrılan süreyi geçirmek bireye yeni bir şey öğrenebiliyor olmanın hazzını yaşatır. Bu bir süre sonra süreklilik sağlar ve kişiyi geliştirmeye yöneltir.

Tüm online eğitimler genel olarak başlangıç seviyesinde ilerler. Ücretsiz eğitim veren birçok eğitim sitesi bulunmaktadır. Eğitim videolarının uzunlukları işlenen konuya göre değişim gösterir. Online eğitim sistemleri öğrencilere artık online üniversite avantajı da sağlamaktadır.

Gelecek, online eğitim ile gelecek, gelecek ile eğitim online gelecek!

Paylaş:

Yorumlar (0)

Yorum Yazın

Anaokulundan Üniversiteye

Yılların Tecrübesi,Disiplin ve Sevgiyle..

Bize Ulaşın

Anaokulundan Üniversiteye Yılların Tecrübesi,Disiplin ve Sevgiyle..

Bize Ulaşın
  • shape
  • shape
  • shape
  • shape